Вироби з тіста своїми руками з покрокової інструкцією, майстер-клас ліплення з солоного і солодкого текстуитоки ліплення з тіста йдуть своїм корінням далеко в минуле. Ходить легенда, що придумали її слов'янські кулінари, яким було нудно, і вони розважалися, створюючи з тіста цікаві, їстівні фігурки. До того ж цей матеріал один з найдешевших і доступний кожному. Тому і в наш час цей вид творчості популярний, у кожного в будинку є борошно, вода і сіль.Вироби із солоного тістаЯкщо ви вирішили долучитися до цього мистецтва, а тістопластика дійсно є таким, необхідно детально дізнатися про матеріал, з якого будете ліпити. Для початківців любителів ліпити з тіста, варто відзначити, що рецепт дуже простий. Борошно - один стакан Сіль - півсклянки Вода - 125 мл ![]() інгредієнти для тіста Варто пам'ятати, що сіль важче борошна, тому брати його треба в два рази менше! Для ліплення тонких рельєфних фігур потрібно додавати в тісто клей ПВА, або крохмаль, або клей для шпалер. На вибір по одній столовій ложці, клей для шпалер попередньо змішати з водою. Щоб полегшити процес вимішування, застосуйте міксер, він зробить його якісним і спростить роботу руками. Для ліплення з кольорового тіста використовують харчові барвники, якщо таких немає, можна взяти звичайну фарбу. Якщо вам потрібно отримати насичений колір шоколаду, додайте невелику кількість какао. Пам'ятайте, що при висиханні тісто втрачає насиченість кольору. Тому краще перекласти барвник, ніж не доповісти. Покриття готової вироби з тіста лаком, зробить її яскравіше і практичніше. Переваги Є одним з дешевих і екологічно чистих матеріалів. Не бруднить руки (хоча це твердження відносно) Має легкість в роботі, дуже пластичний і дозволяє виконувати деталі будь-якої складності. «Порося» Розглянемо найпростіший спосіб ліплення. Для роботи вам потрібно: Солоне тісто Пензлик Стека Фарби Вода Зубочистки Як це зробити Скачайте з тіста кульку і надайте йому вигляд овалу, це буде тулуб порося. Зробіть другий кулька (голову) і за допомогою зубочистки настроміть на тулуб. Зробіть невеликий п'ят поросяті, приплюснутий кульку з дірочками, зробити дірочки можна зворотною стороною олівця. Зробити вушка теж не складно, трикутники змочіть водою і приєднайте обережно до голови. Ноги робіть так, скачайте дві ковбаски, зробіть невеликий надріз з одного кінця, іншим кінцем приєднайте ноги до тулуба. Наш порося буде сидіти в тазику, для цього розкачайте кульку з тесту надайте йому вид тазика. Посадіть порося в тазик і розфарбуйте фарбами вашу саморобку. Дайте вашому шедевру висохнути. порасенок з тіста Майстер-клас як зробити порося з тіста покрокова відео-інструкція Маленькі секрети У кожного в будинку є чесноковыжималка. Її можна використовувати в роботі, пропустивши тісто через неї виходити довгі кучері. Їх можна застосовувати у вигляді волосся, вовни ваших виробів. Маючи вдома чайне сито вийти більш тонка вермішель, для більш тонких деталей вироби. Гребінець можна також застосувати при ліпленні, вона прекрасно віддрукує на ньому ребристий візерунок. «Свічник» Романтична вечеря не проходить без свічок. Тепло вогню зігріває душу і створює тепло і затишок. За допомогою тесту можна виконати оригінальні свічники, які прикрасять будь-який святковий стіл. ![]() Для роботи знадобиться: тісто форми для випічки ручка бісер Принцип роботи Зробити свічник дуже просто. Треба розкачати тісто товщиною 8 мм. Потім за допомогою форми для випічки вирізати основу вашого підсвічника. За допомогою авторучки у центрі зробити поглиблення. Прикрасити свічник можна за допомогою бісеру, красиво розподіливши його по поверхні вироби. Так само можна пофарбувати свічник фарбами. Зробіть сушку. На цьому зупинимося докладніше. Знайте, чим товще у вас виріб з тіста, тим довше доведеться сушити. Сушку можна проводити двома способами: На відкритому повітрі, в духовці плити. Перший спосіб більш довготривалий. Температура в духовці не повинна перевищувати 150 градусів, так як виріб при великій температурі може потріскатися, роздутися і втратити первісний вигляд. Секрети Якщо ви вирішите зробити свічник для стандартних свічок, вам знадобиться більше тіста. Розкачайте коло товщиною до 15 мм і за допомогою склянки вирізати коло. У центрі кола (це може бути будь-яка форма) За допомогою пробки від шампанського проробіть отвір для свічки. Прикрасити такий підсвічник можна чим завгодно. Можна скористатися нашими маленькими секретами і взяти землянку або сито. Відео інструкція як зробити різнобарвне солоне тісто Вироби із солодкого тістаЛіпити з солодкого тіста можна так само, як із солоного. Різниця тільки в тому, що солоне не кожен стане їсти. А ось солодке можна вживати в їжу. З нього можна ліпити що завгодно (плюшки, фігурки, літери, всілякі візерунки). Прикрасити свою саморобку можна маком, цукровою пудрою, кунжутом, кокосовою стружкою, горіхами. Вся сім'я і особливо діти в захваті, від таких цікавий, їстівних фігурок. Рецепт Борошно пшеничне - чотири склянки Цукор - один стакан Масло - сто грам Яйця - два шт. Вода - вісім столових ложок Сода - щіпка Сіль - за смаком «Красиві квіти» Для приготування такого красивого і смачного рецепту вам буде потрібно: Інградієнти листкове тісто яйця (для змащування) чорнослив шоколад Спосіб приготування 1 крок. Розкачайте на столі тісто. Товщина не повинна перевищувати 05 см. За допомогою склянки вирізати кола. 2 крок. В середину готових кіл помістіть начинку. Це може бути чорнослив, курага, варення, головне, щоб начинка не була рідкою. 3 крок. З кожного кола формуємо зірочку (збираючи вгору, як мішечок) 4 крок. Краї розрізаємо кондитерськими ножицями. І кожну смужку загинаємо, вивернувши їх до центру. 5 крок. Формуємо квітка і обмазуємо яйцем. 6 крок запікаємо в духовці при температурі 180 градусів. 7 крок. Прикрашаємо наші квіти. В середину можна покласти трохи джему. 8 крок. Беремо плоске блюдо і за допомогою розтопленого шоколаду малюємо стебло і листя для нашої смачною вироби. Розподіляємо готові квіти в потрібних місцях тарілки і все наш незвичайний квітка готовий. «Смачна білочка» Для приготування такої вироби вам потрібно взяти: 500 г борошна 40 г дріжджів 100 г масла вершкового 100 г цукор пісок 250 мл води (молока) 1 жовток 60 шт. горіхів мигдаль очищені Родзинки шаблон з картону Спосіб приготування Розчиніть дріжджі в теплій воді і додайте цукор все перемішайте. Замісити тісто. Борошно перемішати з маслом, додати в нього готову дріжджову суміш. Поставити в тепле місце. Через 45 хвилин розділити тісто на грудочки і розкачати кожен товщиною 1 див На тісто потрібно покласти готові шаблони з зображенням білочки і за допомогою гострого ножа вирізати фігурку по контуру. Збиваємо жовток, і обмазує білочку пензликом. Прикрасити фігурку мигдалем розклавши його на хвості. Оченята робимо за допомогою родзинок. Викладаємо здобу на деко і випікати при температурі 190 градусів приблизно півгодини. НаостанокСподіваюся наші вироби вам сподобалися! Шкода не всі їх можна кухать, але кожну з них можна подарувати на будь-яке свято і це презент запам'ятається найбільше, адже вироби з тіста зроблені своїми руками стоять в мільйон разів дорожче будь-якого подарунка купленого в магазині! Якщо у вас є ще цікаві ідеї пишіть про них у коментарях, ну і звичайно не забуваємо ставити лайки! |
Реклама